ចូលចិត្តទំនើប

វីធីផ្ញើសារសម្ងាត់នៅលើ Gmail

ដោយ: ដួងច័ន្ទ 8 AM, Monday, 17 Jun, 2019

ក្រុមហ៊ុន Google បានណែនាំឱ្យស្គាល់នូវមុខងារថ្មី Confidential Mode សម្រាប់កម្មវិធី Gmail កាលពីឆ្នាំ 2018។ វាជា Setting មួយដែលអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកប្រើប្រាស់ ដែលមានគណនេយ្យផ្ទាល់ខ្លួន អាចផ្ញើសារ ដែលមានកាលកំណត់ ដែលសារប្រភេទនេះអាចការពារមិនឱ្យអ្នកទទួលចម្លងខ្លឹមសារ បញ្ជូនសារបន្តទៅកាន់អ្នកដទៃ ឬទាញយកសារបាន។

វាបានស្ថិតនៅក្នុងព័ត៌មានជាថ្មីម្តងទៀត ដោយសារអ្នកប្រើប្រាស់ G Suite ដែលប្រើប្រាស់កម្មវិធី Gmail នៅពេលបំពេញការងារ នឹងមានលទ្ធភាពប្រើប្រាស់ Confidential Mode បានដែរ ចាប់ពីថ្ងៃទី 25 ខែមិថុនា តទៅ។ មុខងារនេះនឹងត្រូវបានផ្លាស់ប្តូរដោយស្វ័យប្រវត្តិ។ អ្នកគ្រប់គ្រងទាំងអស់នឹងមានលទ្ធភាពក្នុងការបិទការផ្លាស់ប្តូរ បើសិនជាពួកគេចង់។ នេះមានន័យថា អ្នកនឹងមានលទ្ធភាពប្រើប្រាស់មុខងារនេះ បើសិនជាក្រុមហ៊ុនរបស់អ្នកប្រើប្រាស់ Gmail ដែលនឹងមានសារៈសំខាន់យ៉ាងពិសេសសម្រាប់អ្នកធ្វើអាជីវកម្ម ដែលមានតម្រូវការផ្ញើឯកសារសំខាន់ៗ។
អ្នកអាចប្រើប្រាស់ Confidential Mode នៅលើ Desktop ឬតាមរយៈ Gmail App នៅលើទូរសព្ទដៃ ដែលអ្នកនឹងត្រូវដំណើរការ Confidential Mode នៅគ្រប់ពេលអ្នកផ្ញើសារម្តងៗ។


ខាងក្រោមនេះគឺជាវិធីសម្រាប់ដំណើរការមុខងារនេះ៖
នៅក្នុង Browser
ចូលទៅកន្លែងរៀបចំសរសេរសារថ្មី
ស្វែងរករូបសញ្ញានាឡិកាចាក់សោរនៅជ្រុងខាងស្តាំនៃប៊ូតុង Send ហើយចុចលើរូបសញ្ញានោះ
ផ្ទាំង Pop-Up មួយនឹងលេចឡើង ដែលអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកកំណត់ប៉ារ៉ាម៉ែត្រ សម្រាប់រយៈពេលដែលអ្នកចង់ឱ្យអ្នកទទួលសារអាចចូលទៅកាន់សាររបស់អ្នក មុនពេលដែលវាផុតកាលកំណត់
បើសិនជាអ្នកចង់បានស្រទាប់សនិ្តសុខបន្ថែម អ្នកក៏អាចទាមទារឱ្យអ្នកទទួលសារ បញ្ចូលលេខកូដ ដែលនឹងផ្ញើទៅកាន់លេខទូរសព្ទរបស់អ្នកទទួល
ការជូនដំណឹងមួយ ថាសាររបស់អ្នកត្រូវបានបញ្ជូននៅក្នុង Confidential Mode នឹងលេចឡើងនៅលើផ្នែកខាងក្រោមនៃសាររបស់អ្នក។
នៅលើទូរសព្ទដៃ
ជំហាននៃការអនុវត្តភាគច្រើនដូចគ្នា ប៉ុន្តែសមាសភាពមួយចំនួនស្ថិតនៅលើទីតាំងខុសពីអ្វីដែលអ្នកបានឃើញនៅលើ Browser។ ដំណើរការប្រើប្រាស់មានទម្រង់ដូចគ្នាទាំងនៅលើប្រព័ន្ធ IOS និង ANDROID។
ចូលទៅកាន់កន្លែងសរសេរសារថ្មី
ចុចលើសញ្ញាចុចបញ្ឈរ 3 គ្រាប់ នៅផ្នែកខាងលើជ្រុងខាងស្តាំ នៃផ្ទាំង App បន្ទាប់មកចុចលើ Confidential Mode
អ្នកនឹងទទួលបានជម្រើសសម្រាប់ការកំណត់រយៈពេលដែលសាររបស់អ្នកអាចអានបានដោយអ្នកទទួល ហើយវាក៏អាចការពារបន្ថែមដោយប្រើប្រាស់លេខសម្ងាត់ផងដែរ
នៅពេលអ្នកកែសម្រួល Setting រួចរាល់ហើយ សារដែលត្រូវបានបញ្ជូនចេញនៅក្នុង Confidential Mode នឹងបង្ហាញជា Window តូចមួយ នៅផ្នែកខាងក្រោម ដែលបង្ហាញលម្អិតអំពីរយៈពេលដែលសារនោះនឹងត្រូវបង្ហាញ មុនពេលវាហួសកាលកំណត់៕

អត្ថបទអ្នកចង់អាន

បណ្តុំថាមពលថ្មពី Hyper

ដោយ: ដួងច័ន្ទ 8 AM, Thursday, 20 Sep, 2018

នៅក្នុងសមរភូមិថាមពលថ្មដ៏ក្លៀវក្លា ក្រុមហ៊ុន Hyper ទើបនឹងបានបញ្ចេញផលិតផលថ្មីមួយឈ្មោះថា HyperJuice។ ក្រុមហ៊ុនបានរៀបរាប់ថា នេះគឺជាបណ្តុំឧបករណ៍ផ្តល់ថាម...

នាឡិកា Apple Watch 2020 អាចនឹងមកដល់ជាមួយនឹង ម៉ូដែលទីតានីញ៉ូម និងសេរ៉ាមិច

ដោយ: ភារុន 8 AM, Tuesday, 20 Aug, 2019

ប្រសិនបើព័ត៌មានចចាអារាមអំពី Apple Watch 2020 អាចនឹងមកដល់ជាមួយនឹងម៉ូដែលទីតានីញ៉ូម និងសេរ៉ាមិចនេះ អាចឆ្លុះបញ្ចាំងពីផែនការរបស់ក្រុមហ៊ុន Apple ឬក៏ វាគឺ...

រថយន្ត ដ៏សាកសម សម្រាប់គ្រួសារ

ដោយ: ដួងច័ន្ទ 5 PM, Thursday, 19 Jan, 2017

នៅក្នុងស្ថានភាពសេដ្ឋកិច្ចដ៏តឹងតែង ការស្វែងរកវិធីសាស្រ្តចំណាយ ក្នុងកម្រិតសមស្រប គឺជាកត្តាដ៏ចាំបាច់ដែលត្រូវគិតគូរឱ្យបានដិតដល់។ ការជ្រើសរើសការជួលផ្ទះ ...

តើពិតទេ? Firefox នឹងបិទការចាក់វីឌីអូដោយស្វ័យប្រវត្តិ តាមលំនាំដើម នៅខែក្រោយនេះ

ដោយ: ភារុន 9 AM, Wednesday, 06 Feb, 2019

យោងតាមរយៈវិបសាយព័ត៌មាន TechCrunch បានឱ្យដឹងថា ការចាក់វីឌីអូដោយស្វ័យប្រវត្តិ (Autoplaying video) របស់ Firefox ដែលជាបណ្តាញរុករក ព័ត៌មានដ៏ទូលំទូលាយនៅល...

Tomnerb.Com - YouTube Channel